Actualitat

Saps com reaccionar davant d’un imprevist a la carretera?

Oct 14, 2024

Tant si fa anys que condueixes com si ets un conductor novell, la carretera ens presenta sovint situacions imprevistes que requereixen d’una reacció ràpida per a les qual no estem entrenats. Són moltes les situacions que es poden produir quan conduïm, entre les més freqüents cal comptar els canvis sobtats en les condicions meteorològiques, com la pluja, la neu o la boira, que poden reduir la visibilitat i afectar l’adherència del vehicle a la carretera. Aquests factors incrementen la probabilitat de derrapatges o col·lisions.

Un altre risc cada vegada més comú són els obstacles inesperats, com animals travessant la carretera , objectes caiguts o altres vehicles que realitzen maniobres perilloses sense avisar. Les distraccions durant la conducció, com l’ús del mòbil, ajustar el GPS o parlar amb els passatgers, o la fatiga i la somnolència provoquen situacions de risc i redueixen la capacitat de reacció del conductor. A la carretera hem de tenir cura de la nostra conducció però cal estar molt atent a les reaccions dels altres vehicles que ens poden posar en situacions complicades. Totes aquestes situacions requereixen que el conductor reaccioni amb rapidesa i precisió per evitar un accident, però cal saber quina és la manera més adequada de fer-ho per no agreujar més els seus efectes.

És molt recomanable per la nostra seguretat i la dels altres, el nostre reciclatge en la conducció per conèixer millor quines són les eines de seguretat que porten els nostres vehicles i com hem de reaccionar en aquestes dècimes de segon on cal prendre decisions tan importants.

Tindràs molt per molt poc

Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes