Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

  Accepto els termes

  Et truquem?

  Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

   Accepto els termes

   Actualitat

   El Govern anuncia l’assegurança obligatòria pels patinets a partir del 2026, des del Montepio et recomanem fer l’assegurança i no esperar.

   Jun 4, 2024

   La sobtada aparició d’aquests vehicles ha anat molt per endavant respecte a la normativa existent. Des del mes de gener ja és obligatòria una certificació tècnica per a tots els patinets que es venguin i ara s’anuncien noves reglamentacions.

   Els patinets i altres vehicles de VMP cada cop estan més presents en els desplaçaments urbans i per tant era necessari establir un marc de regulació que faci compatibles aquests vehicles amb la resta d’usuaris de les vies.


   La primera consideració que cal tenir en compte és que els patinets que trobem circulant per les vies urbanes no són joguines, tenen la consideració de vehicles i com a tals han d’estar subjectes a una regulació que marqui clarament tots els seus drets i deures respecte a la circulació.


   Els patinets cada cop cobren més protagonisme en els accidents viaris i actualment hi ha una gran indefensió cap a les víctimes. En cas d’un accident greu, la reclamació de la responsabilitat civil per danys a les víctimes pot ser molt elevada i en molts casos no es pot fer efectiva per insolvència del causant.


   Aquesta normativa anunciada fa pocs dies, tot just comença el seu tràmit, primer cal aprovar la llei i després el seu reglament, per tant difícilment estarà operativa abans de l’any 2026.


   Des del Montepio recomanem no esperar a que sigui obligatori, és tracta d’una assegurança molt assequible de preu i que pot estalviar molts maldecaps en cas d’accident, tant per lesions pròpies com sobretot alienes.

   Tindràs molt per molt poc