Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes

      Actualitat

      Alerta amb les Zones de Baixes Emissions si viatges amb vehicle per Europa.

      Mar 25, 2024

      Ara que començaran les vacances per a moltes persones és un bon moment per repassar com són les Zones de Baixes Emissions (ZBE) en altres territoris europeus per tal d’evitar alguna que altra sorpresa en forma de multa. Abans de viatjar és convenient consultar la normativa de cada país al respecte.

      A tall d’exemple:
      ⦁ Per anar a segons quines ciutats de França i/o Suïssa, s’ha de sol·licitar per internet prèviament el distintiu denominat Crit’Air, que té un cost de 3,70€ més despeses d’enviament (3,11€ + 1,50€) i un termini esperat d’enviament de 5 a 10 dies. Existeixen etiquetes ecològiques per 6 categories de vehicles, cada una és d’un color diferent i també hi ha vehicles que no poden tenir cap distintiu.

      ⦁ A Portugal, existeix una Zona de Emissoes Reduzidas (ZER) a la ciutat de Lisboa. Es pot demanar el distintiu ambiental o, per segons quin tipus de vehicle, l’Ajuntament et facilita un permís especial sense cap cost.

      Itàlia, té les Zone a Traffico Limitato (ZTL) en moltes ciutats, zones on l’accés amb vehicle està restringit. Algunes zones son inaccessibles en determinats períodes i en altres, com a Milà, es necessita un distintiu mediambiental.

      ⦁ Al Regne Unit trobem les Ultra Low Emissions Zone (ULEZ). De fet des de 2023 no es pot entrar al centre de Londres i per circular-hi en horari de 07:00 a 18:00 hores, s’ha de pagar 15 euros al dia.

      ⦁ Als Països Baixos, Amsterdam, Rotterdam i Utrecht disposen de zones de baixes emissions denominades Mileuzone i per exemple es prohibeix l’accés a tots els vehicles dièsel anteriors al 2001.

      ⦁ A Alemanya, parlem de les Umweltzone. I com a Espanya, els vehicles han de tenir un distintiu d’acord amb les seves emissions. Es poden sol·licitar per Internet amb un cost de 13,95 euros.

      Una molt bona pràctica abans d’iniciar un viatge per carretera per Europa és consultar les pàgines oficials del govern de cada país, on hi trobareu les limitacions i restriccions de circulació vigents en cada moment, fet que et permetrà circular amb més tranquil·litat i evitar possibles ensurts.

      Montepio es mou amb tu

      Tindràs molt per molt poc