Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

  Accepto els termes

  Et truquem?

  Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

   Accepto els termes

   Actualitat

   Coneixes quins beneficis fiscals pots obtenir abans de finals d’any?

   Dic 19, 2023

   L’any 2023 està a punt d’acabar, però encara hi ha marge per a fer ajustos i aconseguir estalviar en la declaració de la renda, que es presentarà el 2024.
   A continuació, destaquem algunes opcions amb les que aconseguir deduccions interessants.

   Aportacions a plans de Pensions
   Aportar 1.500 euros a plans de pensions de manera individual, podent ser superior per aportacions de l’empresa on treballa de fins a 8.500 euros, i els autònoms, poden aportar a més fins a 4.250 euros a plans d’ocupació simplificats. També es pot aportar 1.000 euros pel cònjuge en uns certs casos. Aquestes aportacions comporten deduccions en la base imposable de l’IRPF.


   Millores de l’eficiència energètica
   Es pot deduir entre un 20 i un 60 per cent de les quantitats satisfetes per obres de millora de l’eficiència energètica de l’habitatge habitual o llogat, realitzada fins al 31 de desembre de 2023 (o fins al 31 de desembre de 2024 en alguns casos).

   Lloguer d’habitatges
   Si té habitatges per a llogar, és convenient que formalitzi el contracte d’arrendament abans del 31 de desembre, ja que a partir de 2024 el percentatge de reducció serà del 50 per cent en lloc del 60 per cent.

   Energies renovables
   Les Societats poden invertir en instal·lacions d’autoconsum d’energia renovable i amortitzar aquesta inversió lliurement fins a 500.000 euros, sempre que la inversió entri en funcionament en 2023.
   Treballs a l’estranger
   Si durant 2023 has fet treballs a l’estranger, pot ser que les remuneracions percebudes estiguin exemptes fins a un màxim de 60.100 euros.

   Indemnitzacions per acomiadament
   Si ha cobrat una indemnització per acomiadament de l’empresa, no tributa fins a 185.000 euros i l’excés es redueix el 30% per irregularitat.

   Indemnitzacions per jubilació
   Si et vas jubilar l’any 2021, tens només fins a final d’aquest any per a decidir-te a rescatar tot o part del pla de pensions i tenir dret a la reducció del 40%. Si ets titular de diversos plans de pensions amb aportacions anteriors a 2007, podràs beneficiar-te, en més d’un exercici fiscal de la reducció del 40%, encara que rescatis per la mateixa contingència (en 3 anys diferents).

   Adquisició de vehicle elèctric
   S’introdueix en 2023 una nova deducció del 15%, amb una base màxima de 20.000 euros, el valor d’adquisició d’un vehicle elèctric “endollable” nou i no afecta a activitats econòmiques. També hi ha deducció del 15% amb una base màxima anual de 4.000 euros, per les instal·lacions de sistemes de recàrrega de bateria per a vehicles elèctrics no afectes a una activitat econòmica.


   Accions en participacions en empreses emergents
   Deducció del 50% en la subscripció d’accions a participacions en empreses emergents de nova o recent creació, sobre una base màxima anual de 100.000 euros i sempre que no afecti a una deducció establerta per una Comunitat autònoma.

   Adquisició de l’habitatge habitual
   Si tens dret a la deducció per l’adquisició de l’habitatge habitual, serà una bona estratègia aportar fins al límit de la base de deducció 9.040 euros (amortització del préstec més interessos) per a reduir la quota a pagar de l’IRPF en un 15% de l’aportat.

   Ja ho saps, si tens dubtes sobre la teva fiscalitat amb el montepio aquest assessorament és completament gratuït.
   Telefona al 93 485 77 62 i digues: Soc del montepio.

   Tindràs molt per molt poc