Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

  Accepto els termes

  Et truquem?

  Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

   Accepto els termes

   Actualitat

   Conductàlia Berga

   Nov 7, 2023

   🚗 A vegades, les ganes de tenir carnet de conduir fan oblidar els més joves de tot el que implica la carretera.

   Des de la Fundació Montepio, amb la seva vocació d’entitat promotora de la mobilitat segura i sostenible, ja fa 11 anys que van crear «Conductàlia», una jornada adreçada a estudiants de 3r i 4t d’ESO que el que busca en primera instància és fer prendre consciència als futurs conductors i conductores de la importància de tenir una actitud responsable i segura al volant.

   🔸 Allunyant-se del format conferència que solen tenir aquest tipus d’esdeveniments, el que proposa «Conductàlia» és una activitat molt més recíproca i vivencial en la qual els estudiants no només es quedin amb la superficialitat dels conceptes teòrics, sinó que visquin el missatge de com de primordial és tenir els cinc sentits posats cada cop que s’agafa el cotxe.

   Amb la voluntat de proporcionar una experiència que deixi empremta, la Fundació Montepio -juntament amb diversos agents vinculats a la seguretat viària del nostre país- ofereix, anualment, una jornada «Conductàlia» que se celebra, alternament, a Manresa i a Berga.

   📍 Enguany, l’epicentre del «Conductàlia» va ser el Teatre Municipal de Berga. Allà s’hi van reunir més de 300 estudiants de tot el Berguedà que van ser espectador de la simulació d’un accident de trànsit; d’una petita peça teatral vinculada a la temàtica en qüestió, i de la ponència de tres persones que van patir un accident en pròpia pell.

   🙋🏾‍♂️ Un cop acabada la jornada, els joves sortien realment colpits. I és que més enllà de les lesions físiques que pot deixar un sinistre viari, el que més els va frapar van ser les seqüeles emocional que poden quedar; seqüeles que, en gran part dels casos, «podrien haver-se evitat si s’hagués pres consciència abans d’agafar el cotxe», reflexionava un dels alumnes.

   ✅ Tenint més clar que mai que «en qualsevol moment ens pot tocar a nosaltres», els estudiants berguedans valoraven molt positivament haver pres part del «Conductàlia».

   Mira el reportatge al següent enllaç!
   CONDUCTÀLIA BERGA · Fundació montepio – YouTube

   Tindràs molt per molt poc