Actualitat

Mobilitat urbana: d’on venim i futur immediat

May 27, 2022

Conferència impartida per Andreu Esquius i Rafart.

Data: 8 de Juny de 2022
Hora: 19h
Lloc: Sala d’Actes de l’ACB – Plaça Tarascon 8, Berga

A la necessitat de desplaçar-nos i moure persones i mercaderies, essencial per al desenvolupament econòmic i social, cal contraposar els impactes negatius sobre el medi ambient i la salut de les persones. Cal desplaçar-nos de manera més “sostenible”, que al capdavall vol dir fer-ho amb més seny. Per aconseguir-ho, calen, a més del compromís individual, polítiques públiques adequades. Catalunya compta amb una Llei de mobilitat pionera i el recent Acord per la qualitat de l’aire de Catalunya, estableix les prioritats d’actuació en mobilitat per als propers anys.

Andreu Esquius i Rafart.
Enginyer de camins, canals i ports.

És expert en la planificació d’infraestructures del transport i ha treballat en els àmbits de la mobilitat urbana sostenible i segura, la gestió del transport públic, la modelització de la demanda d’infraestructures i serveis de transport, així com en l’avaluació de projectes d’iniciativa público-privada.

Actualment és soci-director de l’empresa MCRIT des del 2000, i prèviament va exercir com a responsable de transports del Pla Territorial Metropolità de Barcelona (1991-1999).

Amb més de de 25 anys d’experiència treballant per a institucions públiques i empreses del sector de la mobilitat i de les infraestructures i serveis de transport, ha exercit a Catalunya, Espanya, i a diversos països d’Europa, Àfrica i Llatinoamèrica.

També exerceix la docència com a professor de l’UPC, La Universitat de Cantàbria, o Professor del Curs professional sobre avaluació d’inversions en projectes urbans i de transports al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya.

Tindràs molt per molt poc

Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes