Actualitat

L’arquitecte de les Olimpíades 92 farà una xerrada dimecres a Manresa sobre els nous reptes de mobilitat

Abr 20, 2022

L’arquitecte Josep Acebillo, Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona per la seva contribució a la transformació urbanística de la ciutat, serà aquest dimecres a Manresa per obrir el cicle de xerrades “Parlem de la nova mobilitat” organitzat per la Fundació Montepio. Serà a les 7 de la tarda a la Sala Pla de l’Om i l’entrada és lliure.

En la seva intervenció, l’arquitecte parlarà dels nous reptes de mobilitat en una societat amb més mobilitat física, en un context d’urbanització global, i en una societat en què se supera el triangle habitar-treballar-desplaçar-se per sumar-hi altres necessitats com el temps de lleure, o les activitats de les persones grans que volen mantenir una vida activa.

Professional de relleu internacional

Acebillo ha treballat a l’Ajuntament de Barcelona com a Director de projectes urbans del 1981 al 1987, responsable de dirigir els projectes i la construcció de les infraestructures dels Jocs Olímpics de 1992, després com a director de l’Agència Metropolitana Regional de Barcelona (BR) i del 1999 al 2005 esdevé Arquitecte en Cap de la ciutat de Barcelona.

Persona de relleu internacional, també ha treballat a l’àmbit acadèmic en diverses universitats o escoles d’arquitectura com: la Universitat de Lugano-Suïssa, la Swiss Cooperation Program in Architecture, l’International Architecture and Urban Design Laboratory a Ilaud d’Itàlia, l’Escola d’Arquitectura de la Universitat de Yale, la Graduate School of Design (GSD) de Harvard, la Universitat Nacional de Singapur, la Universitat Estatal d’Enginyeria i Arquitectura de Kazan o la Universitat Roma 3.

L’any 2010 va ser un dels fundadors i docent de l’Institut d’Arquitectura de Barcelona fins al 2016 que va reprendre la seva pràctica independent i va obrir l’estudi professional AS, a Lugano, Suïssa.

Xerrades de debat i idees pràctiques per al territori

Aquesta serà la primera conferència del cicle de xerrades organitzat per Fundació Montepio, que els propers mesos farà 3 noves propostes al Bages i al Berguedà.

L’objectiu del cicle és crear un punt de trobada i de debat sobre els grans reptes que hi ha en l’àmbit de la mobilitat sostenible, que afecta des del disseny urbanístic, fins a les infraestructures o el transport públic i privat. Les xerrades seran conduïdes per professionals de primer nivell que aportaran la seva visió general, però també faran propostes concretes per donar solució a les problemàtiques del territori.

Tindràs molt per molt poc

Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes