Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

  Accepto els termes

  Et truquem?

  Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

   Accepto els termes

   Actualitat

   La Fundació Montepio iniciarà l’activitat amb un cicle de xerrades sobre mobilitat sostenible

   Abr 20, 2022

   La Fundació Privada Montepio Sant Cristòfol Manresa-Berga és una entitat sense ànim de lucre que neix del Montepio com una eina per intensificar la col·laboració i el compromís amb el territori i la seva gent.

   Durant els seus 90 anys d’història, el Montepio s’ha caracteritzat per les nombroses iniciatives en els àmbits de l’educació viària, la seguretat, la cultura o la solidaritat Ara, amb la creació de la Fundació vol incidir encara més en aquests objectius:

   • Estudiar i promoure una mobilitat més sostenible i segura, per aconseguir un territori ambientalment sostenible.
   • Promoure la solidaritat, el civisme i els valors ètics, culturals i democràtics, per a aconseguir una societat més justa i solidària.
   • Mantenir viu el llegat històric del Montepio de Conductors Sant Cristòfol Manresa-Berga, Mutualitat de Previsió Social, que va néixer l’any 1930 i que s’ha caracteritzat per un profund arrelament a les persones i als territoris on ha tingut presència.

   Cicle de xerrades sobre mobilitat sostenible

   La Fundació Montepio farà la seva primera activitat pública amb un cicle de xerrades sobre mobilitat sostenible que, amb el títol “Parlem de la nova mobilitat”, els propers mesos portarà 4 conferències d’altnivell al Bages i al Berguedà.

   L’objectiu és crear un punt de trobada i de debat sobre els grans reptes que hi ha en l’àmbit de la mobilitat, amb la presència d’arquitectes, urbanistes, etc, que puguin conduir una sessió informativa, de debat i també d’aportació d’idees que puguin donar solució a les problemàtiques del territori.

   La primera xerrada, a càrrec de l’arquitecte Josep Acebillo, tindrà lloc el dimecres 27 d’abril, a les 7 de la tarda, a la Sala Plana de l’Om. La seva conferència porta per títol “Mobilitat per a nous contextos socio-territorials”. Acebillo va ser el responsable de dirigir els projectes i la construcció de les infraestructures dels Jocs Olímpics de 1992, entre d’altres.

   És previst que la segona conferència tingui lloc el mes de juny a Berga. I les 2 restants es faran la tardor i primavera vinents.

   El Patronat de la Fundació Montepio

   El Patronat de la nova Fundació Montepio està format per:

   • President: Llorenç Juanola
   • Sotspresident: Antoni Daura
   • Tresorer: Miquel Pujols
   • Patrons: Joan Cots, Francesc Xavier Gual, Ester Badia, Jordi Ludevid, Xavier Jovés i Antonio Negro
   • Secretaria: Lourdes Donaire
   • Gerent: Josep M. Soler

   Tindràs molt per molt poc