Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes

      Actualitat

      Sabies que a partir del 21 de març entra en vigor la nova llei de Trànsit?

      Mar 4, 2022

      La nova llei de Trànsit aprovada pel Congrés dels Diputats el passat desembre entra en vigor el dilluns 21 de març. El seguit de canvis i mesures plantejades per la Direcció General de Trànsit (DGT) vol «millorar l’eficiència del sistema i la convivència entre tots». Repassem a continuació les deu noves normes i multes.

      Les 10 modificacions més rellevants

      1. Multa per tenir el telèfon a la mà o portar-lo entre el casc i el cap.

      Fins ara estava prohibit utilitzar el telèfon mòbil mentre es conduïa. A partir d’ara tampoc es podrà tenir el telèfon a la mà encara que no s’estigui fent servir. La sanció per cometre aquesta nova infracció serà de 6 punts al carnet de conduir.

      A més a més es sanciona amb 3 punts circular mantenint el dispositiu de telefonia mòbil ajustat entre el casc i la cara,

      Recordar que també són 3 punts per conduir utilitzant manualment dispositius de telefonia mòbil, utilitzant manualment navegadors o qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació.

      2. Punts del carnet per no portar o portar inadequadament el cinturó de seguretat, sistemes de retenció infantil, casc i altres elements obligatoris.

      Fins ara la sanció era de 3 punts per no portar-los, Ara seran 4 punts del carnet i s’afegeix la mateixa sanció per portar-los però de forma inadequada.

      3. Multa per portar detector de radars.

      En aquesta norma passa com en la dels mòbils. Abans se sancionava el fet d’utilitzar un inhibidor de radars o instrument similar, mentre que ara, el sol fet de portar-los al cotxe comporta sanció, que serà de 3 punts del carnet de conduir.

      4. Es perseguiran «perjudicis i danys al medi ambient».

      Infraccions relatives al «perjudici» i «danys al medi ambient». Així defineix la DGT un nou tipus de norma que obre la porta a sancionar noves accions normalitzades fins ara com aturar o estacionar un vehicle i no apagar el motor.

      La nova normativa també sancionarà els conductors que tirin a la via -o als voltants- objectes que puguin produir incendis o accidents. Així, tirar una cigarreta per la finestra mentre es condueix pot portar la pèrdua de 6 punts del carnet.

      5. Avançament a ciclistes.

      A partir d’ara no respectar la distància d’1,5 metres tindrà una penalització de sis punts.

      A més, quan es vulgui avançar un ciclista en vies amb més d’un carril per sentit, cal fer-ho mitjançant un canvi complert de carril.

      6. Casc obligatori en patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal.

      Qualsevol persona que utilitzi un patinet elèctric o vehicle de mobilitat personal ha de portar casc de forma obligatòria.

      7. Eliminació dels 20 km/h de marge per fer un avançament.

      La nova norma contempla l’eliminació del marge de 20 km/h respecte de la velocitat màxima de la via, si era per realitzar un avançament. La modificació, la més polèmica de totes les que reflecteix la nova llei, es pren amb l’objectiu d’adaptar-se a la normativa de la majoria de països d’Europa.

      8. Prohibició de circular per les voreres i parar o estacionar en carril bici.

      La nova llei prohibeix als vehicles de mobilitat personal, patinets elèctrics i a les bicicletes circular per les voreres. Així mateix es considerarà infracció greu parar o estacionar en els carrils bici.

      9. Canvis sobre el permís de conduir i els punts.

      S’unifica en dos anys el termini per recuperar el saldo inicial de punts si no es cometen més infraccions que impliquin la pèrdua de punts.

      A més, ja no és imprescindible portar el carnet físicament mentre es condueix, ja que l’aplicació miDGT permet acreditar que es té l’autorització de forma digital

      10. Alcohol zero si ets menor i condueixes bicis o patinets.

      Prohibit superar la taxa d’alcohol zero o ingerir qualsevol tipus de drogues si ets menor d’edat i condueixes una bicicleta o patinet elèctric. La sanció és de de 500 euros.

      Tindràs molt per molt poc