Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes

      Actualitat

      Nova llei de trànsit

      Ene 14, 2022

      Atenció a tots els conductors, perquè el Congrés ja ha aprovat definitivament la nova llei de trànsit. És una llei que fa més de mig any que es debatia, i els principals canvis són per endurir sancions.

      L’objectiu és reduir les víctimes i els accidents de trànsit. Això sí, la majoria de mesures no s’apliquen de manera immediata, sinó que entraran en vigor al llarg dels propers tres mesos.

      Principals els canvis aprovats

      • Augmenta de 3 a 6 punts la sanció per conduir amb el mòbil a la mà, encara que no es faci servir. Es manté la multa de 200 euros. La sanció serà de 3 punts si l’infractor usa el mòbil però no el té a la mà.
      • Augmenta de 4 a 6 punts la sanció per no respectar la distància de seguretat de 1,5 metres quan s’avanci ciclistes a la carretera.
      • Augmenta de 3 a 4 punts la sanció per no utilitzar -o portar-lo malament- el cinturó. El mateix amb els sistemes de retenció infantil, el casc i altres elements de protecció. Un 20% de les víctimes de trànsit no duien cordat el cinturó.
      • Augmenta de 4 a 6 punts la sanció per llençar cigarretes per la finestra, o altres objectes que puguin provocar incendis.
      • Es castigarà amb 3 punts del carnet i una multa de 200 euros portar al cotxe detectors de radars o cinemòmetres. Fins ara només es sancionava la seva utilització.
      • Es castigarà amb 3 punts del carnet circular amb un mòbil ajustat entre el casc i el cap del conductor.

      Un altre dels canvis que han generat més debat mediàtic i polític és eliminar la possibilitat de superar en 20 km/h el límit de velocitat per avançar a les carreteres convencionals. És a dir, a les carreteres d’un sol carril per banda, on com a màxim es pot anar a 90 km/h, no es podrà anar més ràpid que això per avançar altres vehicles.

      I també hi ha canvis importants per als patinets i altres vehicles de mobilitat personal. No podran circular per la vorera i serà obligatori que els conductors portin casc.

      Altres novetats de la Llei de Trànsit

      • S’unifica en un termini de dos anys el temps sense cometre infraccions per recuperar el saldo inicial de 12 punts, sempre que no s’hagi perdut tot el saldo.
      • Es considera infracció molt greu, amb una multa de 500 euros, incomplir les normes en matèria d’auxili en vies públiques.
      • Utilitzar dispositius d’intercomunicació no autoritzats als exàmens de conduir es considerarà una infracció molt greu, sancionada amb 500 euros i 6 mesos sense poder-se tornar a presentar.
      • A partir del 6 de juliol del 2022 serà obligatòria la incorporació d’alcoholímetres antiarrencada en vehicles de transport de viatgers, com els autobusos escolars. No complir-ho serà una infracció molt greu, amb una multa de 500 euros.

      Font: RAC1

      Tindràs molt per molt poc