Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes

      Actualitat

      Reclamacions per plusvàlues municipals

      Nov 9, 2021

      Aquests darreres dies han aparegut diverses informacions en premsa relatives a temes de força rellevància i afectació per a moltes de les persones associades. Des de montepio us recordem que estem a la vostra disposició per atendre les consultes i estudiar els casos en particular.

      Sentència del TC sobre les plusvàlues municipals per compra-venda d’immobles

      Fa pocs dies el TC va anul·lar l’impost de les plusvàlues municipals i per tant ha generat molts dubtes entre per persones afectades.

      L’allau d’informacions aparegudes en premsa i les presses del Govern central per legislar de nou l’impost han creat un clima d’incertesa sobre què cal fer en cada cas.

      Què és l’impost de plusvàlua?

      És una taxa que tradicionalment ha sigut una de les primeres vies de finançament dels ajuntaments.

      El valor del terreny en el moment de la meritació de l’impost (és al rebut de l’IBI), que és el que grava aquest impost, es multiplica pel coeficient corresponent als anys transcorreguts des de la compra, fins a un límit de 20.

      És una regla mecànica dissociada de la realitat immobiliària. Sobre aquest valor s’aplica una revalorització teòrica d’entorn del 3% anual (ho decideix l’ajuntament). Al resultat se li aplica un gravamen que arriba al 30%.

      El càlcul no té en compte l’evolució del mercat real. Per això pot passar que el resultat sigui a pagar malgrat que en realitat, en lloc de plusvàlues s’hagin patit pèrdues.

      Des de montepio ens posem a la disposició de totes les persones associades per informar-vos de la sentència i dels procediments de reclamació. Posa’t en contacte amb nosaltres i demana’ns cita prèvia per estudiar el teu cas.

      Contacte
      montepio-familia@montepio.cat
      93 877 64 64 (ext. 443 o 431)

      Tindràs molt per molt poc