Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

  Accepto els termes

  Et truquem?

  Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

   Accepto els termes

   Actualitat

   Reclamacions per compra de vehicles

   Nov 9, 2021

   Aquests darreres dies han aparegut diverses informacions en premsa relatives a temes de força rellevància i afectació per a moltes de les persones associades. Des de montepio us recordem que estem a la vostra disposició per atendre les consultes i estudiar els casos en particular.

   Si vas comprar un vehicle a un concessionari entre 2006 i 2013 has de saber que probablement tens dret a reclamar una part dels diners del preu de compra.

   Això és degut a que durant aquest anys els concessionaris i fabricants de cotxes de les principals marques van arribar a acords per fixar el preu de venda, fet que va encarir el cost dels vehicles, vulnerant amb aquests acords la Llei de Defensa de la Competència i el Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

   Ja al 2015 i 2016 la Comissió Nacional del Mercat de Valors va sancionar als implicats: 21 fabricants, 130 concessionaris i 2 consultores, que suposen el 91% del sector de la distribució i fabricació de cotxes, imposant-los-hi multes milionàries.

   Les empreses van recórrer, però aquest 5 d’octubre el Tribunal Suprem ha confirmat aquestes multes i ha obert la possibilitat a les reclamacions per part dels consumidors.

   Els afectats són aquelles persones que van comprar un vehicle entre febrer de 2006 i agost de 2013 de les marques BMW, Citroën, Chevrolet, Chrysler, Fiat, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes Benz, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Toyota, VW Audi o Volvo. També va sancionar a concessionaris de les marques Toyota, Land Rover, Opel, Audi, Seat, Volkswagen, Nissan, Chevrolet i Volvo.

   Cal dir que no totes les marques van tenir aquests acords durant tot aquest període, per tant cal comprovar cas a cas l’afectació. Es calcula que es pot reclamar entre el 10 i el 15 % del preu de compra del vehicle.

   Davant d’aquesta sentència han aparegut diverses plataformes a les xarxes per canalitzar les reclamacions, però cal anar alerta i assegurar-se de la solvència d’aquestes abans de fer cap pas.

   Des de montepio ens posem a la vostra disposició per informar-vos de la sentència i dels procediments de reclamació. Posa’t en contacte amb nosaltres i demana’ns cita prèvia per estudiar la teva reclamació.

   Contacte
   montepio-familia@montepio.cat
   93 877 64 64 (ext. 443 o 431)

   Tindràs molt per molt poc