Actualitat

Nova ITV: Principals novetats i multes

Jun 1, 2021

Poques setmanes abans que milers de vehicles surtin a les carreteres amb motiu de les vacances d’estiu, aquest dimarts, 1 de juny, entra en vigor la nova ITV, la inspecció tècnica de vehicles.

S’hi introdueixen quatre canvis bàsics en la normativa, segons explica l’Associació Espanyola d’Entitats Col·laboradores de l’Administració en la Inspecció Tècnica de Vehicles (AECA-ITV). Els repassem.

Els canvis a la ITV

Fallades als frens ABS. Fins ara, si es produïa una fallada al sistema ABS en els cotxes que no estan obligats a portar-lo, es considerava una falta lleu. A partir de l’1 de juny, si aquests vehicles tenen instal·lat el sistema de frenada, estan obligats que funcioni a la perfecció. Si no és així, ara es considerarà una falta greu i no se superarà la ITV.

Retrovisors amb problemes. El despreniment dels miralls retrovisors passa a considerar-se també un defecte greu.

Permís de circulació més fàcil de comprovar. Hi ha una altra modificació que va a favor dels conductors. Ara hi haurà la possibilitat que els operaris de les ITV puguin comprovar les dades del permís de circulació amb el Registre General de Vehicles de la DGT, si el conductor no el porta en el moment de la inspecció.

Canvis pel Brexit. S’inclourà en la nova ITV un procés de matriculació per als vehicles procedents del Regne Unit, després de l’aplicació del Brexit.

Les sancions es mantenen

Tots els conductors que no passin la ITV poden ser sancionats amb una multa d’entre 200 o 500 euros, com fins ara. Les sancions dependran del supòsit en el qual no s’hagi passat la ITV. Són tres els escenaris possibles:

ITV Caducada: és a dir, tan circular amb el vehicle com tenir-lo estacionat al pàrquing o al carrer sense haver passat la inspecció tècnica quan li corresponia implica una multa de 200 euros i l’obligació immediata de passar la ITV.

ITV Desfavorable: és a dir, continuar circulant amb el vehicle malgrat que li van detectar defectes greus que només li permetien desplaçar-se fins al lloc de reparació genera una multa de 200 euros.

En aquest supòsit, el titular del vehicle està obligat a reparar els defectes greus i tornar a l’estació d’ITV, en un termini màxim de dos mesos, per comprovar que s’hagin arreglat els defectes.

ITV Negativa: és a dir, continuar circulant amb el vehicle al qual se li han detectat defectes molt greus implica una sanció de 500 euros.

En aquests casos, el vehicle no està autoritzat a abandonar l’estació d’ITV per mitjans propis, sinó que haurà de fer-ho transportat per una grua fins al lloc de reparació i tornar a l’estació ITV, en un termini màxim de dos mesos, per comprovar l’esmena dels defectes.

Font: RAC1

Tindràs molt per molt poc

Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes