Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes

      Actualitat

      Comença la limitació de 30 km/h per circular en vies urbanes

      May 6, 2021

      Dimarts 11 de maig canvien els límits de velocitat a les vies urbanes. Aquesta modificació suposarà que en la majoria de carrers es rebaixi el màxim establert de 50 a 30 quilòmetres per hora.

      Aquest serà un canvi que modificarà substancialment la circulació per totes les vies urbanes del país.

      Durant els pròxims dies veurem com es van modificant totes les senyalitzacions de velocitat per adaptar-les a la nova normativa, i per tant caldrà estar ben atents.

      L’origen del canvi és una modificació del Reglament General de Circulació que va aprovar el Govern Estatal el passat 10 de novembre.

      Una nova mobilitat

      Els objectius d’aquest canvi són diversos i en primer lloc volen reduir la sinistralitat que es produeix en les vies urbanes, on la convivència entre vehicles motoritzats, vianants, bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal és cada cop més problemàtica.

      Un altre objectiu molt important és la reducció de la contaminació de l’aire a les ciutats i alhora la contaminació acústica.

      La nova normativa estableix tres límits genèrics de velocitat a les vies urbanes (ara només n’hi ha un de 50 km / h): 20 km / h per als carrers de plataforma única (calçada i vorera al mateix nivell); 30 km / h per les vies d’un únic carril per sentit de circulació i 50 km / h per a les de dos o més carrils per sentit.

      A la pràctica això suposa que a ciutats com Manresa o Berga, la pràctica totalitat de les vies estaran sotmeses a la limitació de 30 km/h. D’altra banda, el límit de velocitat a les vies travesseres serà de 50 km / h per a tota classe de vehicles.

      Ens trobem doncs amb una reforma que, més enllà del temor a una sanció, ens implica a tota la ciutadania en una nova mobilitat.

      Tindràs molt per molt poc