Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

  Accepto els termes

  Et truquem?

  Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

   Accepto els termes

   Actualitat

   Nova reforma de la Llei de Trànsit

   Ene 29, 2021

   Amb l’entrada en vigor el dia 2 de gener de 2021 de la reforma de la Llei de Trànsit, circulació vehicles a motor i seguretat vial, caldrà tenir en compte:

   · Augment de tres a sis els punts a detreure per conduir subjectant amb la mà dispositius de telefonia mòbil.

   · S’eleva de tres a quatre els punts que es detrauen per no utilitzar el cinturó de seguretat, els sistemes de retenció infantil, el casc i altres elements de protecció.

   A més a més, s’ incorpora explícitament com a causa de sanció el mal ús d’aquests elements, per exemple, portar el casc de protecció o el cinturó de seguretat sense cordar.

   · Es tipifica com a infracció greu «portar al vehicle» mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres, el que suposarà una sanció de 200 euros i la pèrdua de tres punts. En l’actualitat només està sancionat l’ús d’aquests dispositius durant la conducció.

   · La reforma suprimeix la possibilitat que turismes i motocicletes puguin sobrepassar en 20 km/h els límits de velocitat a les carreteres convencionals quan avancin a altres vehicles.

   · S’introdueix la possibilitat de recuperar 2 punts del carnet de conduir per la realització dels cursos de conducció segura certificats per la Direcció General de Trànsit. Una ordre ministerial desenvoluparà els requisits necessaris i les condicions que han de complir.

   · La reforma unifica en dos anys el termini que haurà de transcórrer sense cometre infraccions per recuperar el saldo inicial de punts, període que fins ara variava en funció de la gravetat de la infracció comesa.

   · Incorpora com a infracció molt greu, cometre frau en els exàmens de conduir utilitzant dispositius d’intercomunicació no autoritzats. La sanció serà de 500 euros i penalització de 6 mesos sense poder presentar-se a l’examen.

   · Es preveu l’accés on line al registre de Conductors a les empreses de transport de persones i de mercaderies perquè puguin conèixer si el permís de conduir dels seus treballadors està vigent o no. Només s’informarà en vermell o verd segons si està vigent o no.

   Tindràs molt per molt poc