Et truquem?

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

    Accepto els termes

    Et truquem?

    Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

      Accepto els termes

      Actualitat

      El triangle d’emergència té els dies comptats

      Ene 25, 2021

      El govern central aprovarà durant els primers mesos del 2021 una nova normativa viària que introduirà alguns canvis importants en la conducció de tots els vehicles.

      La DGT ha preparat el Projecte de Reial Decret de l’Auxili en Carretera, que inclou un nou accessori que tots els vehicles hauran de tenir per tal de complir amb les normes viàries, com passa actualment amb l’armilla reflectant o el triangle de seguretat.

      De fet, aquest nou accessori arribarà per substituir el triangle, un accessori que, si bé ha estat necessari per ajudar els conductors a senyalitzar un accident, també s’ha convertit en la causa de molts atropellaments mortals al mig de la carretera.

      Ja fa anys que la DGT busca la forma de garantir la seguretat del conductor i per fi ha trobat la solució: una llum d’emergència que el conductor podrà activar sense haver de sortir del vehicle.

      La nova llum d’emergència obligatòria en tots els cotxes

      Aquesta nova llum d’emergència ha de complir una sèrie de requisits, que s’exposen en el Projecte de Reial Decret de l’Auxili en Carretera.

      En primer lloc, es tractarà d’una llum d’emergència V-16, que tots els vehicles hauran de tenir obligatòriament a partir del 2024.

      Fins llavors, i després que s’aprovi el seu ús, els conductors podran tenir la llum d’emergència o el clàssic triangle de seguretat, però sempre s’haurà de portar un d’aquests accessoris.

      A més, la llum d’emergència comptarà amb un reflector parabòlic que permetrà la seva visibilitat des d’un quilòmetre de distància, fins i tot quan les condicions de visibilitat de la carretera no siguin bones.

      Tampoc caldrà connectar la llum amb cap cable, ja que funcionarà amb bateries, i fins i tot podria arribar a usar-se com llanterna.

      Un altre dels aspectes més destacables de la nova llum d’emergència és que podrà connectar-se al telèfon mòbil o al cotxe a través del Bluetooth, de manera que en el moment d’activar-se s’enviarà automàticament una sol·licitud d’assistència.

      Tindràs molt per molt poc